ISPM 15 Hittebehandeling

ISPM 15 hittebehandeling van paletten en verpakkingen voor de export.

De Heat Treatment ISPM 15 & QPS-Treatment, zijn 100 % non-toxische technieken voor de behandeling van al uw houten paletten, stuw- en verpakkingsmaterialen voor de export, conform internationale regelgeving.

Steeds meer landen stellen eisen aan houten paletten, stuw– en verpakkingsmaterialen die hun land binnenkomen. De nieuwe wereldstandaard Fytosanitaire Maatregelen Houten Verpakkingen (FAO ISPM no. 15) is in maart 2002 ingevoerd om een einde te maken aan de wereldwijde handelsbelemmeringen, als gevolg van de wirwar aan importrestricties voor houten verpakkingen. In ISPM no. 15 (International Standards for Phytosanitary Measures) is onder meer beschreven dat houten verpakkingen moeten zijn behandeld om verspreiding van ongedierte (zoals bijvoorbeeld het dennenaaltje, syrexwesp) te voorkomen.

De ISPM-15 richtlijnen kunnen van grote invloed zijn voor uw bedrijf. RWR Paletten is bekend met zowel de nationale als internationale regelgeving en biedt u een snelle en efficiënte non-toxische oplossing. De Heat treatment wordt gebruikt voor houten verpakkingsmaterialen zonder producten. De QPS–Treatment wordt gebruikt voor containers en stukgoed die producten en houten verpakkingsmaterialen bevatten. Al uw behandeld hout wordt voorzien van het benodigde merkteken. Mochten er certificaten nodig zijn, zoals voor China en Australië kunnen wij deze ook voor u verzorgen.

Voor levering van behandelde producten, die voldoen aan de eisen van ISPM 15, zijn wij toegelaten door FAVV onder nummer BE-104030 / certificaat Wood.be 1488


ISPM 15 Hittebehandeling

+32 (0)3 313 04 08 - info@rwrpaletten.be